יום ראשון, 20 בדצמבר 2015

מתכון פחזניות פרווה במולטיקייק pachzanyot

מעלה לכן מתכון מוצלח לפחזניות בתבנית מאפינס במולטיקייק ,כולל הוראות מיוחדות ודגשים!

המתכון הוא אותו מתכון קבוע שרץ בקבוצה.כותבת אותו פה שנית-

28 יחידות-

כוס חד פעמית מים
כף סוכר
קורט מלח
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
כוס חד פעמית גדושה קמח
כפית א אפיה
3 ביצים

השתמשתי במרגרינה החדשה של "שופרסל"

מרתיחים בסיר מים, מלח,סוכר, ומרגרינה.
כשמבעבע מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והא. אפיה.מערבבים היטב עד שהבצק יורד מהדפנות ומקבלים כדור בצק יפה.
מקררים מעט.
מוסיפים ביצה, מערבבים היטב (זה לא קל כמו שזה נשמע...) כשהביצה מתערבבת היטב בבצק מוספים את הביצה הבאה, כך 3 ביצים.

ועכשיו להוראות במולטיקייק-
משמנים ומחממים ממש מעט .
מזלפים -ממלאים רק כ3/4 את הגובה בתבנית התחתונה-ז"א- כמות יחסית קטנה(אל תדאגו זה תופח מאוד!)
פה לדוגמא זילפתי קצת יותר- ותראו בתמונה הבאה מה קרה-

 אז כמו שכתבתי- מזלפים /ממלאים רק כ3/4 את הגובה בתבנית התחתונה . ז"א כמות קטנה.
שמים במולטיקייק לכתשע דקות-לא פחות! תלוי כמובן כל אחת ועוצמת המכשיר שלה, אבל חובה חובה- עד שהפחזניות מקבלות גוון חום ממש -דרגה אחת לא פחות!
ולמה?
אני הפסקתי את פעילות המכשיר אחרי 7 דקות-כשהפחזניות הזהיבו- מה שקרה- הפחזניות אחרי כמה דקות מתפוחות ויפות נהפכו לפיתות חסרות צורה- וגם לא מי יודע מה מבושלות בפנים!
אז תשע-עשר דקות לפחות. ואז להפסיק את הפעולה במכשיר ולתת לזה לנוח עשר דקות ואפילו יותר ואז לפתוח.
להוציא בעדינות ולקרר-ולעשות חור למילוי עם מספריים!
כשמתקרר -למלא בקצפת/כל מילוי אחר.
בהצלחה!
אשמח לשמוע איך יצא לכן!
 

תגובה 1:

  1. היי, יש לך טעות במתכון. אלו לא הכמויות לפחזניות ולא שמים אבקת אפיה בפחזניות, הפחזניות שלך נראות יותר כמו מאפינס.

    השבמחק