הי נשים יקרות!
על קבוצת "אמהות מבשלות כשר" כבר שמעתן? לאחרונה עלו שתי מתכונים מעולים מהמטבח הבוכרי מאת בר חדד , וברשותה אני מפרסמת אותם גם פה!
המתכון הראשון -
מתכון מנטו (או מנטי) בוכרי
בצק:
1/2 קג קמח
1ביצה
1חלבון
כפית מלח
3כפות שמן קנולה
20מ"ל מים
קורט סוכר
למלית בשרית:
בשר מספר 5 חתוך לקוביות קטנות
2בצלים גדולים
מלח פלפל שחור
שמן זית
ויש המוסיפים מעט שומן כבש
למלית צימחונית:
במעבד מזון
1בטטה
2גזר
1בצל
1תפוא מלח פלפל גרוס
זרעי כמון/כמון
א. מרק עוף פרוה
להכין את הבצק, לתת לו לנוח שעה.
לרדד דק דק (עדיף במכשיר פסטה)
למלא את הקיסונים
מניחים על תבנית אידוי משומנת היטב ע"י צמר גפן טבול בשמן זית.
מרתיחים בסיר התחתון מים.
מניחים את התבניות אחת על השניה כמו בתמונה.
ומבשלים. בצימחוני בערך 20 דקות , למלית בשרית 40 דקות או עד שמוכן.
בהגשה מזלפים שמן זית פלפל גרוס או פפריקה
בתאבון לכולם ושיהיה בהצלחה(:
את הסיר ניתן מצוא בשווקים או באיקאה.
לשירשור המקורי בפייסבוק-
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה