יום רביעי, 4 בפברואר 2015

מירי זורגר-שפית מומחית בינלאומית יוצאת בסדנאות בוטיק miri zorger

הוזמנתי לערב קולינרי מרהיב ביופיו של מירי זורגר, שפית-קונדיטורית ,שמומחית ליצירת  מנות מיניאטוריות  ונחשבת לאחת המובילות בארץ בתחומה (וגם בחו"ל!)
רק שתבינו במה מדובר, מעלה לכן כמה תמונות של יצירות אומנות אכילות וטעימות והכי חשוב מרהיבות ביופיין , פשוט כבוד להגיש דבר כזה באירוע! כל התמונות צילום שלי כך שאין פה פוטושופ הכל אמיתי!
יצירות השוקולד-
מגשי אירוח מלוחים- 

 
זורגר הייתה האישה החרדית היחידה שלמדה בבתי ספר לבישול גורמה ולא טעמה דבר בתקופת לימודיה!!!
 כיום היא מתחילה להעביר סדנאות בוטיק בהן לומדים להכין ולהגיש תכשיטים קולינאריים – מנות מיניאטוריות של כל סוגי המזון – ממנות ראשונות דרך מנות עיקריות ועד קינוחים.הסדנאות מיועדות לאנשים פרטיים, כמוני וכמוך הרוצים ללמוד את סודות האירוח. אם תתבוננו בתמונות המון מהחומרים הם דברים ביתיים אך צורת ההגשה היא המיוחדת , וזה דבר שכדאי ללמוד.
 
הסדנאות אינטימיות  ומיועדות ל 15-20 משתתפים.
 מתאים גם כגיבוש חברות/עובדות/בנות משפחה וכדומה.
 
וכל זה היא עושה לצד הקייטרינג הבוטיק שלה 'מירי זורגר'  שמיועד אירועים עסקיים, שמחות משפחתיות והרמות כוסית של בני העשירון העליון. היא מעניקה ייעוץ קולינרי לבעלי קייטרינג ואולמות ומעבירה סדנאות לשפים ולקונדיטורים. 
בתמונה-מירי זורגר
מוזמנות להיכנס לאתר שלה, להרים טלפון ולהתעניין אודות מחירים ומיקום הסדנאות.יכולות להגיד שהגעתן דרך לאישה הדתית והחרדית!
 
ומפנקת אתכן במתכון קל להכנה בבית מאת מירי זורגר:
ניוקי פסטו וציפוי קראנצ'י של השפית קונדיטורית מירי זורגר .ככה זה נראה- 


המצרכים
לבצק
2 כוסות מים
 
100 גרם מרגרינה
כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל אוסם
4 כוסות קמח
4 חלמונים
6-5 כפות שמן לציפוי הניוקי המוכנים
אצבע של רוטב פסטו קפוא מסדרת פרפקטו של אוסם
לציפוי הקרנצי
2 בצלים קצוצים
2 כוסות פירורית אוסם
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
ההכנת הבצק
מביאים לרתיחה סיר 5 ליטר של מים עם המרגרינה והמלח.
לכבות את האש, להוסיף את הקמח והאבקת המרק ולבחוש במהירות ליצירת בצק גושי.
להעביר את הבצק לקערת המיקסר וללוש את הבצק.
להוסיף חלמון אחד, להמתין שהוא ייבלע בבצק ולהוסיף חלמון נוסף.
להמשיך גם בשאר החלמונים, עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
לשים בסיר 7-6 ליטר מים ולהביא לרתיחה עם כפית המלח.
בינתיים לעשות מהבצק פיסות בגודל ביצה ולגלגל אותן לגלילים דקים וארוכים.
לחתוך את הגלילים לפיסות באורך סנטימטר אחד, להוסיף למים הרותחים פיסות בצק שנחתך משני גלילים לבשל עד שהניוקי צפים. בעזרת כף מחות להוציא את הניוקי מן המים ולהעביר אותם למסננת.
לשטוף את הניוקי בזרם מים, ולכבות את האש. להוסיף מים רותחים פיסות בצק משני גלילים נוספים לחזור על שלבי הבישול ולקרר עד שנגמר הבצק.
להוסיף את השמן לניוקי המבושלים ולבחוש למניעת הידבקות, להמיס במחבת את אצבע הפסטו. להוסיף את הניוקי ולהקפיץ אותם  בפסטו לציפוי מושלם.
הכנת הציפוי הקראנצי
במחבת רחבה לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה קלה. להוסיף את הפירורית ולטגן להזהבה. לתבל במלח ובפלפל שחור. להעביר את הניוקי לקעריות הגשה,  זרי את הפירורים ולהגיש בכלי יפה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה