דפים

יום רביעי, 15 ביולי 2015

מתכון מנטו, מתכון בוכרי, מתכונים בוכרים , ,מאנטי בוכרי, manti

 הי נשים יקרות!
על קבוצת "אמהות מבשלות כשר" כבר שמעתן?
לאחרונה עלו שתי מתכונים מעולים מהמטבח הבוכרי מאת בר חדד , וברשותה אני מפרסמת אותם גם פה!
המתכון הראשון -
מתכון מנטו (או מנטי) בוכרי


 בצק:
 1/2 קג קמח
1ביצה
1חלבון
כפית מלח

3כפות שמן קנולה
20מ"ל מים
קורט סוכר


למלית בשרית:
 בשר מספר 5 חתוך לקוביות קטנות
 2בצלים גדולים
 מלח פלפל שחור
שמן זית
ויש המוסיפים מעט שומן כבש

למלית צימחונית:
במעבד מזון
 1בטטה
2גזר
1בצל

1תפוא מלח פלפל גרוס
זרעי כמון/כמון
א. מרק עוף פרוה

להכין את הבצק, לתת לו לנוח שעה.
לרדד דק דק (עדיף במכשיר פסטה)
למלא את הקיסונים
מניחים על תבנית אידוי משומנת היטב ע"י צמר גפן טבול בשמן זית.

 מרתיחים בסיר התחתון מים.
 מניחים את התבניות אחת על השניה כמו בתמונה.
ומבשלים. בצימחוני בערך 20 דקות , למלית בשרית 40 דקות או עד שמוכן.
 בהגשה מזלפים שמן זית פלפל גרוס או פפריקה
בתאבון לכולם ושיהיה בהצלחה(:


את הסיר ניתן מצוא בשווקים או באיקאה.
לשירשור המקורי בפייסבוק-  
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה