יום שבת, 22 בנובמבר 2014

מתכון ספינג' מרוקאי מקמח שמרים אסם

היי נשים ונערות יקרות
ר"ח כסליו, חנוכה מתקרב, צריך לעשות הכנות ונסיונות לפני החג!
קיבלתי לידי את "קמח שמרים אוסם" , וישר עלה באפי ריח הטיגון .החלטתי לנסות לראשונה להכין ספינג' מרוקאי,
יצא מוצלח וטעים, שהחלטתי שאני חייבת לשתף אתכן במתכון.
אז להלן המתכון, התמונות ושלבי ההכנה.
בהצלחה!ולא להפריז עם הקלוריות (-: !


החומרים:
1 ק"ג קמח שמרים אסם
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
4 כוסות מים פושרים(800 מ"ל)

ההכנה-
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק מעט דביק. מתפיחים חצי שעה.
לאחר שהבצק תפח מכין צלוחית קטנה עם שמן, ומחממים שמן במחבת עמוקה, 
טובלים את האצבעות בשמן, לוקחים כדור בצק מהעיסה, עושים חור באמצע וזורקים בעדינות לשמן החם במחבת.
מטגנים משני הכיוונים. 
מפזרים מעל אבקת סוכר או סוכר רגיל.
בתיאבון!
לדעתי טעים באותו יום ההכנה למחרת הוא כבר אחרת.
למי שתוהה היכן השמרים במתכון, אספר לכן שקמח שמרים אסם הוא קמח שהשמרים כבר בפנים , כך שזה חוסך את הקניה וההתעסקות של השמרים בנפרד.
מעולה לכל מי שלא אופה הרבה או סתם לא אוהבת לקנות שמרית ולגלות שפג תוקפה עד שהשתמשה בו.
יש שני סוגים-יש קמח שמרים אסם לעוגות חלות ומאפים, ושי קמח שמרים לפיצות ופוקצ'ות.אז שימו לב לקנות את הנכון.
חובה לציין שאומנם כתוב על האריזה ללא ניפוי, אך ע"פ הנחיות הרבנות חייב לנפות את הקמח, ולברור את השמרים שנשארו בנפה ולהכניסם נקיים חזרה לקמח מכיוון שזו לא אריזת וואקום.
הקמח בכשרות בד"ץ.
קניתי עוד שתי חבילות של קמח שמרים אסם ,מהם הכנתי חלות וזכיתי במצוות הפרשת חלה לכבוד ר"ח.
יצא מוצלח וטעים.מומלץ בחום !
להלן התמונות, יש לציין שוב שזו פעם הראשונה שלי, כך שתתיחסו בסלחנות לצורה הסופית,העיקר טעים ,לא?



 

אין תגובות:

פרסום תגובה